top of page
68281105_2493919490629086_59868980995141

Året om i Kallbygden

Kallbygden erbjuder äventyr året runt både för dig som söker lugnet i naturen och för dig som gillar aktiviteter.

Kallgårdens tips!

Suljätten

Från Kallgården tar du bilen i 20 minuter västerut, här parkerar du och vandrar längst den uppmärkta stigen med sikte mot Suljättens topp. Vägen upp går igenom vacker natur som skiftar i karaktär samtidigt som du kommer högre upp på berget, Vägen är sluttande men lättvandrad, den sista biten är ganska brant men det är absolut värt att ta sig hela vägen upp. Väl uppe på berget har du 360 graders fantastisk utsikt över Kallbygdens skogar, sjöar och fjäll! Vandringen är ca 6 km fram och tillbaka. 

Häggsjön (3 km) och Bergsjön (6 km)

Norr om hotellet finns ett stort naturområde som erbjuder möjlighet till vandring, cykling, bad eller varför inte en grillpaus vid ett av de vindskydd som finns i området. Från bergsjöns parkering kan du även vandra till bergsjögrottorna.

Nedgårdsviken

Ca 500 m från hotellet finns badplats vid Kallsjöns strand.

Huså

I Huså på andra sidan Kallsjön finns lunchrestaurang och bygdegård samt flera fina vandringar. Längst med Husåvägen finns även en lång härlig sandstrand att besöka den där varmaste sommardagen.

Skäckerfjällen

En pärla för vandraren, här får du uppleva fjällvandring när den är som vackrast.

Fiske

I flera av sjöarna i området finns det fina fiskevatten, info om fiskekort och karta över lämpliga fiskesjöar hittar du i appen Ifiske. Fiskekort och fiskekarta finns att köpa ONLINE .

 

Hyra båt

Vill du uppleva Häggsjön från vattnet och hitta en alldeles egen plats att utforska finns det möjlighet att hyra roddbåt, detta gör du på Ica i Kall, pris 100kr/dygn. Båt finns till uthyrning även ONLINE

Båtturer på Kallsjön

Båtturer på Kallsjön med M/S Drottning Sophia kommer att ordnas längre fram i sommar.

Mer info på www.drottningsophia.se

ByGallerian i Kall  

En designbutik på byn som säljer egentillverkade canvastavlor och posters samt exklusiva skärbrädor, ullprodukter, inrednings- och presentartiklar från hantverkare från Kallbygden och Jämtlands län.

Kall

I byn finns även Ica, bensinmack, badhus och bibliotek.

fröå.jpg
cyklar.jpg

​Cykla i Kallbygden

Den vackra vägen genom Kallbygden är känd för sina fina utsiktsplatser. Vägen är asfalterad från Bonäshamn till Kallsedet. På södra sidan av Kallsjön – förbi Huså är det grusväg. Många väljer att cykla Kallsjön runt som är ca 12 mils tur.

Vill du prova på lite mer avancerad cykling, så åker du till Åre och Skandinaviens största bikepark. 

Ta med din egen cykel eller boka din cykel på Åre Bikes. De har cykelbokning på två ställen, i Åre och på Skidcenter i Björnen. Du kan välja mellan downhillcykel, e-mtb och gravelbikes samt e-gravel bikes (e-gravel är perfekt för en tur runt Kallsjön). Boka din cykel online på www.arebikes.se/uthyrning eller https://skidcenter.se/cykeluthyrning-xc-cyklar/ 

 

Och vill du bara göra några små cykelturer t.ex. efter gamla vägen härifrån Kall, så får du gärna låna en av våra cyklar. Säg bara till vid bokningstillfället om detta.

IMG_3683.jpg
17934808115122365.jpg

Barn i Kall

Vandra med barn

I området norr om hotell Kallgården finns det en fantastiskt vacker vildmark för stora och små äventyrare. Här finns flera vandringsalternativ som passar bra för vandring med barn.

 

Ta bilen eller cykeln för att ta dig upp till Häggsjön eller Bergsjön. Därifrån finns väl utmärkta leder som tar er genom vacker Jämtländsk natur till spännande grottor, porlande bäckar, vilda forsar och flera vindskydd vid sjöarna där ni kan stanna för picknick eller grillning. Möjlighet till bad finns längst de flesta av vandringarna som ofta följer sjöarnas kant. Se info om båthyra och fiske ovan! 

De kortare vandringarna är mellan 1 km – 4 km fram och tillbaka. Dessa vandringar är väl anpassade för korta barnsben eller kanske lagom för den som ska bära barnet i bärstol!

Vi själva älskar att packa med oss barn och hund för en eftermiddagstur till Häggsjön. Där parkerar vi bilen och följer en av vandringslederna i ca 500 meter till ett vindskydd på en väldigt vacker plats vid vattnet! Vi tänder en eld och spenderar eftermiddagen med picknick och bad innan vi vandrar tillbaka. Det fantastiska i att våga vandra med barn är att få möjligheten att upptäcka naturen tillsammans!

Önskar du tips eller vägbeskrivning? Prata med oss så hjälper vi till att planera en fin tur utifrån era önskemål.

Badhuset

I Kall finns ett mindre badhus som är öppet för allmänheten några dagar i veckan och det är även möjligt att boka hela badhuset. 

Vinter med barn i Kall

I Kall finns fina längdskidspår för hela familjen! Framför hotellet finns stora och små pulkabackar för de små att njuta av och en härlig vinterutflykt är att promenera ut på isen och följa Kalls strandremsa. Utförsåkning finns i Huså och i Åre som är ca 40 min biltur bort. 

17940922919272131.jpg
hund2.jpg

Bo och vandra med hund

Såklart att hunden ska med på fjällsemester! Vi på Kallgården vet hur mysigt det är att ta med hunden på vandringssemester. I området runt Kall och Åre finns många vackra vandringar att dela med sin hundvän.

När ni efter en dagsvandring kommer till hotellet kan ni tillsammans med er vovve ta en kall dryck i baren eller på uteserveringen och till kvällen är ni välkomna i restaurangen innan ni kryper ner för natten i hotellets sköna sängar.

Säg till vid bokningstillfället att ni har hund med så att vi kan boka in er i ett passande rum. 

17921921299910244.jpg
rida.jpg

Vintern

Kall erbjuder längdskidåkning i elbelysta skidspår, skotersafari, snöskovandring, vinterfiske, företag som erbjuder bilkörning i olika former på våra frusna sjöar. 

 

Skidåkning finns i Åre, ca 35 min bort. Närmare har vi Huså skidbacke, en av Sveriges bästa offpiståkning. 

 

Fjällridning på islandshästar eller haflingerhästar. 

Längdskidor finns att hyra på Kallgården i samarbete med Fixy. 

Sugen på skotertur? kontakta JA event för uthyrning och turguide.  

81006920_2673670752727799_35205084998113
bottom of page